flesraket

amforen

gemaskerde wereld

kettingreactie

Wij leren mediteren!

In het kader van de Rode Neuzendag volgen wij zes weken een cursus om te leren mediteren. Iedere dag is het dus een tiental minuten erg stil in het zesde leerjaar.

Mondriaan Piet

Welke kleur heeft Piet nu? Wij losten dit op door een Piet te maken in de stijl van Mondriaan. Einde discussie!

Ture Luur

Voor het schoolproject rond sociale vaardigheden waren wij deze maand verantwoordelijk voor het maken van een vogel. Het moest een tureluur zijn met de naam: Ture Luur. Hij leert ons dat we ons bij vrienden veilig voelen. We gingen aan de slag met ijzerdraad en hout en maakten onze eigen Ture Luur.

boten van kosteloos materiaal

Voor ons thema gelukvogels maakten we een boot van kosteloos materiaal. Er waren vier criteria: het moest blijven drijven, het moest een playmobil poppetje kunnen dragen, de lengte en breedte mocht niet meer zijn dan 15 cm en gemaakt zijn uit kosteloos materiaal. Na de eerste test bleek er voor sommigen nog wat werk aan de winkel. Ze ontdekten wat nodig was om iets te laten drijven (een groot oppervlak en lucht). Eén boot kapseisde nog en ze waren allemaal nog een beetje te groot. De volgende keer dus iets kritischer de criteria volgen.

heksen

We maakten een heksenhoofd van klei. We probeerden vooral de karikatuur te maken: lange, hoekige neus, scherpe kin, wrat, gemene blik. Daarna beschilderden we het hoofd in passende kleuren, maakten haar van wol en de hoed van papier. Halloween kan beginnen.

blijde van potloden

Voor het thema Vrede is een werkwoord maakten we zelf een blijde. We hielden ook een wedstrijd, wie kon het verste schieten en wie kon midden in de hoepel schieten. Daarvoor moesten we zelf uitproberen hoe we onze blijde konden verbeteren.

naammonsters

gelukvogels

Dit schooljaar staat het boek: Geluk voor kinderen, vriendschap centraal op onze school. Vogels spelen daarin de hoofdrol. Wij maakten daarom al verschillende vogels.

spel: de verdwenen vrachtwagenchauffeur

In het zesde leerjaar speelden we een spel: de verdwenen vrachtwagenchauffeur. We ontdekten door vragen en spelletjes op een tablet welke talenten een vrachtwagenchauffeur allemaal nodig heeft.

Dag bezoeker,

de school heeft ook een facebookpagina en die kan je volgen via:
https://www.facebook.com/BS-Vierhuizen-Meir-122688798392418/

 

Vele groeten