SLEEP-IN

fietsexamen

trucage foto's

In het zesde leerjaar schreven we een instructie voor het maken voor trucagefoto's. Anderen maakten dan de foto en ze zijn goed gelukt!

Pasen

actieve burgers

Op de dag van actieve burgerschap trok het zesde leerjaar er op uit om in de directe schoolomgeving afval te verzamelen. In een dik half uur konden we helaas vijf plastic zakken vol vinden.

schoolfeest

op bezoek in MAD

carnaval

het Beroepenhuis te Gent

Het vijfde en zesde leerjaar gingen een dagje naar Gent om wat nader kennis te maken met verschillende beroepen. Door middel van een interactieve tentoonstelling ontdekten ze de elf beroepssectoren. Ze leerden welke talenten de verschillende beroepen nodig hadden. Ze gingen ook op zoek naar hun eigen talenten. Tijdens de beroepenateliers konden ze zelf de handen uit de mouwen steken. Ze metselden een muurtje en sloopten een ander. Ze maakten een ontwerp voor een USB-stick, speelden een tangram en computerspel en maakten hun eigen badge.

voorlezen in derde kleuterklas

In ons leesportfolio moesten we voorlezen voor de kleuters en deden we vandaag met veel plezier.

voorleesweek

Tijdens de voorleesweek gingen de leerlingen van het zesde leerjaar een boek voorlezen in alle andere klassen. Het was genieten voor iedereen!

constructie met krantenpapier

Wisten jullie dat je met krantenpapier een heuse toren kunt bouwen? Wij wel, indien je het papier oprolt toch. We ontdekten dat een driehoek de stevigste constructie was en daarmee gingen we aan de slag om een zo hoog mogelijke toren te maken. Dit bleek toch wat moeilijker dan gedacht.

We Go Stem!

We leerden hoe we een robot moesten maken en leerden ook zelf een eenvoudig besturingsprogramma te maken. Onze robotten maakten de prachtigste kunstwerken.

de verdwenen vrachtwagenchauffeur

We leerden tijdens een spel welke vaardigheden een vrachtwagenchauffeur allemaal nodig heeft. De opdrachten op de tablets waren zeker niet eenvoudig.

Appelmoes met meters en peters!

De leerlingen van het zesde leerjaar maakten appelmoes samen met hun meters en peters van het eerste leerjaar. De appelmoes werd verkocht en met de opbrengst kan in de moestuin weer gewerkt worden.

 

Dag bezoeker,

de school heeft ook een facebookpagina en die kan je volgen via:
https://www.facebook.com/BS-Vierhuizen-Meir-122688798392418/

 

Vele groeten