Wat kun je maken van een eierdoos?

De leerlingen van het zesde leerjaar kregen in deze coranatijd als uitdaging: Ben creatief met een eierdoos! Alles mocht en kon, bij gebrek aan eierdoos kon ook een paastekening worden gemaakt. Het resultaat mag gezien worden. Iedereen heeft het beste uit zich gehaald en de creaties zijn dan ook zeer divers. Kijk en bewonder!

dessertenbuffet

We maakten in tweetallen een lekker dessert. Er was keuze uit: chocomousse, chocoladetaart, worteltaart, Irmik Helvasi, brownie, chocappa, moelleux. Van het zoeken tot het recept, meebrengen van materiaal en ingrediënten, uitvoeren van recept, tekst met foto's opstellen met de chromebooks en natuurlijk het opsmullen deden we zonder de hulp van de juf. Een grote pluim, hier zit heel wat talent in de klas!

Wij zijn creatief!

Wetenschap op stap

In het zesde leerjaar mochten we twee wetenschappers ontvangen. We ontdekten vanalles over micro-organismen door middel van experimenten. We kregen ook nog een mooie rugzak als aandenken.

EHBO

De papa van Lien heeft ons een initiatie gegeven in de EHBO. Welke vier stappen moet je doen? Kijk eerst naar veiligheid, bekijk de situatie van het slachtoffer, verwittig hulpdiensten, eventueel reanimeren. We oefenden de stabiele zijligging, hartmassage en beademing en het gebruik van een AED. Dankzij het Rode Kruis van Buggenhout konden we dit kostenloos leren, daarvoor dank!

klei met emoties

winterwandeling

LAB school op bezoek

Leerlingen van de LABschool uit Sint-Amands kwamen workshops geven rond de Grieken en de Romeinen.

ijsschaatsen

Halloween

Are you waterproof?

Door middel van een spel maakten we vandaag kennis met verschillende maritieme beroepen. We leerden welke talenten er allemaal nodig zijn. We kropen in de huid van een kapitein, hoofdwerktuigkundige en matroos.

uitstap naar Dendermonde

We gingen met de Lijnbus naar Dendermonde en deden daar een zoektocht. Het werd een leuke en zonnige dag.

spel: de verdwenen vrachtwagenchauffeur

In het zesde leerjaar speelden we een spel: de verdwenen vrachtwagenchauffeur. We ontdekten door vragen en spelletjes op een tablet welke talenten een vrachtwagenchauffeur allemaal nodig heeft.

Dag bezoeker,

de school heeft ook een facebookpagina en die kan je volgen via:
https://www.facebook.com/BS-Vierhuizen-Meir-122688798392418/

 

Vele groeten