• Home
  • Persbericht: HLN: diploma's voor gemachtigde opzichters

nieuws-thumb
  • Geplaatst door :Dorien
  • Datum :23 Mar, 2024
  • Categorie : Persberichten

Diploma’s voor gemachtigde opzichters

Buggenhout is zeven nieuwe gemachtigde opzichters rijker. Die kregen hun diploma na een geslaagde opleiding.

Nele Dooms 21-03-24, 17:10 Laatste update: 21-03-24, 17:17

Een gemachtigd opzichter zorgt voor de veiligheid in een omgeving waar veel kinderen en volwassenen samenkomen. “Ze zijn bevoegd om groepen veilig te laten oversteken. Meestal gebeurt dit bij scholen, sportclubs en jeugdverenigingen”, zegt de Buggenhoutse burgemeester Geert Hermans (CD&V). “Ze kunnen ook instaan bij evenementen van lokale verenigingen. De inzet van deze vrijwilligers maakt heel wat school- en andere omgevingen veiliger.”

Het is daarom dat de politie regelmatig opleidingen in dat kader organiseert. Recent organiseerde de Verkeersdienst gedurende een namiddag een nieuwe opleiding tot gemachtigd opzichter. Geïnteresseerden die bij een vorige editie niet aanwezig konden zijn, mochten die volgen. Zeven Buggenhoutenaren namen deel. En ze slaagden met glans. Daardoor kregen ze een diploma overhandigd, samen met de officiële uitrusting van gemachtigd opzichter: een armband, een fluohesje en een stopbordje.

Eerder die dag had de Verkeersdienst ook al een verkeersles gegeven aan jongeren. Dat kaderde binnen een actie rond fietsverlichting. Zeventien jongeren die tijdens de actie betrapt waren op een overtreding zoals fietsen zonder voor- en/of achterlicht, moesten verplicht de verkeersles volgen. De jongeren werden er bewust gemaakt van de mogelijke gevaren van fietsen zonder licht, maar ook van afleidingen achter het stuur. En ze kregen een opfrissing over de verkeersregels.

Link naar het originele artikel: https://www.hln.be/buggenhout/diplomas-voor-gemachtigde-opzichters~a31b6f4b/