• Home
  • Operatie Jong Geluk

nieuws-thumb
  • Geplaatst door :Dorien
  • Datum :17 Oct, 2023
  • Categorie : Persberichten

Warme William helpt mentaal welbevinden van leerlingen vijfde en zesde leerjaar opkrikken

De leerkrachten uit het vijfde en zesde leerjaar van de basisscholen in Buggenhout hebben uitleg gekregen over het lespakket rond vriendschap en mentaal welbevinden dat Logo Dender ontwikkelde rond de figuur Warme William.

Het gemeentebestuur van Buggenhout start in samenwerking met Logo Dender vzw het project Operatie JongGeluk. “Het project is opgebouwd rond de figuur Warme William”, zegt schepen van Welzijn Nadine Sertijn (CD&V). “Een blauwe beer die kinderen wil aanzetten om te praten over hun gevoelens en te luisteren naar wie het even moeilijk heeft.”

Warme William is de centrale figuur in de kant-en-klare lespakketten die Logo Dender vzw uitwerkte en zal verspreiden over alle vijfde en zesde leerjaren van de basisscholen. Tijdens een train-de-trainer sessie kregen de leerkrachten uitleg zodat ze met dat lespakket in de klas aan de slag kunnen rond de thema’s vriendschap en mentaal welbevinden.

Op het einde van het schooljaar sluiten alle kinderen en hun leerkrachten het eerste schooljaar van Operatie JongGeluk feestelijk af. Warme William komt dan op 31 mei naar Buggenhout.

Link naar het originele artikel:

https://m.nieuwsblad.be/cnt/dmf20231016_94882286?m_bt=2016784068313&utm_campaign=gemeente&utm_content=dynamiccontent_regio_geen_weer_of_sport&utm_medium=newsletter&utm_source=nieuwsblad&utm_term=0-0&fbclid=IwAR0UeoE-P9qxGEuhLlpRl3d09sGUO3RR43Hj3bvpUucFWxy61ZNt0QmEviA