• Home
  • PERSBERICHT: HLN: Basisscholen bijten spits af van bosuitbreiding: kinderen planten massaal boompjes

De leerlingen van 4, 5 en 6 hielpen mee bij de aanbouw van het nieuwe bos. Trots op onze toppers! HLN kwam langs en maakte enkele knappe foto’s! 🤩🤩🤩

nieuws-thumb
  • Geplaatst door :Dorien
  • Datum :06 Dec, 2023
  • Categorie : Persberichten

Zondag 3 december wordt de grote bosuitbreiding van zo’n tien hectare in Buggenhout een feit. Maar de aanzet daartoe werd vrijdag al gegeven. Leerlingen van de Buggenhoutse basisscholen kwamen al boompjes planten.

Meer dan 31.000 bomen en struiken moeten aanstaande zondag 3 december de grond in. Buggenhout is dan immers toe aan de langverwachte bosuitbreiding aan de rand van Buggenhout Bos, aan de Schommeldreef. Alle inwoners zijn vanaf 10 uur welkom om mee de handen uit de mouwen te steken. Ook vice-eersteminister Vincent Van Peteghem, de gouverneur van Oost-Vlaanderen Carina Van Cauter en burgemeester Geert Hermans komen langs om te planten.

De eerste bomen en struiken gingen evenwel vrijdag al de grond in. Daar zorgden leerlingen van enkele klassen van alle Buggenhoutse scholen voor. Een hele schooldag waren kinderen met spades in de weer om al boompjes te planten. Ze verbeten daarvoor de vrieskou, maar dat kon het enthousiasme niet temperen.

Volkshappening

De boomplantactie aanstaande zondag moet een grote volkshappening worden, met ook een uitgebreid animatieprogramma. Er zijn hapjes en drankjes, infostanden van verenigingen en demonstraties van de Maakplaats van de bibliotheek. Heemkring Ter Palen stelt de Romeinse vondsten tentoon die recent opgegraven werden op de akker die nu bebost wordt. En voor muziek zorgen ’t Muziek, Scaldis District Pipe Band en DNA2Dance. Kinderen kunnen een bezoekje aan de Sint brengen en zich laten schminken. Iedereen is welkom. Parkeren kan in de Kalkenstraat.

Link naar het originele artikel: https://www.hln.be/buggenhout/basisscholen-bijten-spits-af-van-bosuitbreiding-kinderen-planten-massaal-boompjes~a12b2b18/

foto's krant